تاثیر جراحی بینی بر حس بویایی دائمی است؟

چنانچه تصمیم به انجام جراحی زیبایی بینی دارید یا به تازگی این جراحی را انجام داده اید ، باید دقت داشته باشید که ممکن است پس از رینوپلاستی با اختلالاتی در حس بویایی خود روبرو شوید. اگر تمایل دارید درباره تاثیر جراحی بینی بر حس بویایی بیشتر بدانید حتما این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.

 

تاثیر جراحی بینی بر حس بویایی

 

درباره تاثیر جراحی بینی بر حس بویایی چقدر می دانید؟

پس از رینوپلاستی به خاطر تغییراتی که حین عمل بر روی ساختار بینی اعمال می شود ، شاهد آن خواهیم بود که بینی دچار التهاب شده و متورم می گردد. این مسئله سبب می شود فرد احساس گرفتگی و احتقان در بینی داشته و حس بویایی او دچار اختلال شود.

به طور کلی تاثیر عمل بینی بر بویایی مسئله ای است که دور از انتظار نیست که برخی افراد با آن درگیر می شوند ، البته جای نگرانی وجود ندارد زیرا این عارضه موقتی و ناپایدار است و معمولا بعد از یک ماه تا نهایتا یک ماه و نیم پس از عمل مرتفع می گردد.

لازم به ذکر است در موارد بسیار نادری ممکن است افراد به طور دائمی حس بویایی خود را از دست بدهند ، در چنین مواردی خطای پزشکی و انسداد مجاری بینی منجر به بروز این عارضه می شود.

از این رو توصیه اکید می شود در انتخاب جراح بینی نهایت دقت را داشته باشید تا با چنین عوارضی مواجه نشوید. طبیعتا یک جراح بینی کارآزموده و حاذق ، عمل بینی را با دقت لازم و با استفاده از دقیق ترین تکنیک ها به انجام می رساند و بدین ترتیب از ریسک بروز عوارض و پیامدهای جدی ناشی از رینوپلاستی تا حد چشمگیری می کاهد.

چگونه می توان حس بویایی را بعد از جراحی بینی دوباره بازگرداند؟

به طور کلی از آن جا که التهاب و تورم بینی سبب کاهش حس بویایی پس از جراحی بینی می شود ، با کاهش تدریجی ورم بینی شاهد بهبود حس  بویایی نیز خواهیم بود.

شایان ذکر است اقداماتی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید التهاب و ورم بینی را سریع تر برطرف ساخته و در نتیجه حس بویایی خود را نیز در بازه زمانی کوتاه تری بازیابید. از جمله این اقدامات می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

به میزان کافی استراحت کنید ، البته نباید بی تحرک باشید و توصیه می شود در خانه به آرامی راه بروید.با این کار ، موجب افزایش گردش جریان خون در بدن شده و در نتیجه به رفع سریع تر تورم ناشی از عمل کمک خواهید کرد.

به میزان زیاد آب و مایعات بنوشید. مصرف مایعات و نوشیدنی های غیراسیدی و بدون کافئین خصوصا آب موجب می شود بدن شما رطوبت کافی خود را حفظ کرده و بدین ترتیب خواهید دید که التهاب بینی تان سریع تر فروکش کرده و تورم آن نیز زودتر از بین می رود.

تا چند ماه اول بعد از عمل بینی فعالیت های پرتنش انجام ندهید. فعالیت های فیزیکی و ورزش های سنگین ، موجب افزایش فشار خون و در نتیجه تشدید تورم و التهاب بینی می شوند ؛ بنابراین حس بویایی نیز در پی این اتفاق یعنی به خاطر افزایش ورم بینی مختل می شود.

نمک کمتری مصرف کنید. مصرف نمک زیاد و غذاهای شور و نیز خوراکی ها و غذاهای فرآوری شده موجب می شوند که ورم بینی شما تشدید شود ، از این رو مصرف نمک را در دوران نقاهت پس از رینوپلاستی به حداقل برسانید اما به طور کامل آن را قطع نکنید.

سخن آخر

شاید با مطالعه این مقاله ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که آیا جراحی بینی ارزشش را دارد که حس بویایی که یکی از مهم ترین حواس پنج گانه است را به مخاطره بیاندازیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگرچه تاثیر جراحی بینی بر حس بویایی غیرقابل انکار است ، اما دقت داشته باشید که این عارضه در عمده موارد با رفع ورم بینی به خودی خود بهبود یافته و از بین می رود ؛ لذا جای هیچ گونه نگرانی نیست.

در خصوص فقدان دائمی حس بویایی بعد از جراحی بینی که یکی از دغدغه های زیباجویان پس از رینوپلاستی می باشد ، همان طور که پیشتر نیز گفتیم ؛ در این بخش از مقاله مجددا باید متذکر شویم که انتخاب بهترین جراح بینی ، موثرترین و کارآمدترین راه در راستای به حداقل رساندن عوارض جراحی بینی از جمله کاهش حس بویایی پس از عمل می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها