اگر جزو افرادی هستید که در یک رشته ورزشی تبحر بالایی دارید و در آن رشته به صورت حرفه ای ورزش می کنید ، ولی در عین حال علاقمند به رفع عیوب ظاهری بینی خود و انجام جراحی زیبایی بینی یا همان رینوپلاستی می باشید ، به احتمال زیاد این سوال ذهن تان را درگیر کرده است که آیا امکان انجام جراحی بینی در ورزشکاران وجود دارد یا خیر؟ برای دریافت پاسخ این سوال پرتکرار و نیز کسب اطلاعات بیشتر پیرامون عمل رینوپلاستی در افراد ورزشکار ، پیشنهاد می کنیم خواندن ادامه مطلب را از دست ندهید.
علل نیاز به جراحی بینی برای ورزشکاران
به طور کلی افرادی که ورزش حرفه ای انجام می دهند ، بیشتر از دیگران در معرض برخورد ضربه به بینی و متعاقبا شکستگی بینی قرار دارند ؛ از این رو یکی از اصلی ترین عواملی که سبب می شود این افراد به فکر جراحی بینی بیفتند همین موضوع ، یعنی جراحی شکستگی بینی و اصلاح ظاهر بینی می باشد.
البته آن دسته از افراد ورزشکار که ورزش های سبک تری مثل شنا ، دو و مواردی از این دست را انجام می دهند ؛ احتمال آن که از ناحیه بینی آسیب ببینند بسیار ناچیز است و این افراد غالبا به خاطر مرتفع ساختن عیوب بینی که به طور ژنتیکی به آن ها به ارث رسیده است ، مترصد انجام عمل بینی می شوند.
آیا ورزشکاران مجاز به انجام جراحی بینی می باشند؟
دکتر سهیلا رشیدی مهر بهترین جراح بینی دزفول در پاسخ به این سوال اشاره داشتند :
پرهیز از بی تحرکی و انجام فعالیت های ورزشی ، نقش موثری در حفظ سلامت بدن ایفاء می کند ؛ اما این مسئله هرگز منعی برای انجام جراحی های زیبایی از جمله جراحی بینی ایجاد نمی کند ؛ لذا به جرأت می توان گفت انجام عمل زیبایی بینی در افراد ورزشکار ممنوعیتی ندارد.
ورزش کردن در روزهای ابتدایی بعد از عمل بینی
برخلاف تصور عموم که گمان می کنند انجام رینوپلاستی موجب ایجاد محدودیت های ورزشی پس از عمل می شود ، می بایست متذکر شویم که عمل بینی هرگز محدودیتی برای انجام فعالیت های ورزشی ایجاد نمی کند.
البته افراد ورزشکار باید توجه داشته باشند که بعد از جراحی بینی باید تا زمان مشخص شده توسط جراح ، برای از سرگیری مجدد فعالیت ورزشی خود استراحت نمایند و پس از آن نیز بیش از دیگر افراد ، مراقب اصابت ضربه به صورت شان باشند ؛ خصوصا افرادی که ورزش های تهاجمی مثل کشتی ، بوکس و کاراته انجام می دهند و در معرض برخورد ضربه به بینی قرار دارند.
در ارتباط با زمان بازگشت به فعالیت های ورزشی باید اشاره داشت که انجام هر نوع حرکات ورزشی در روزهای اولیه بعد از عمل بینی اکیدا ممنوع است ، زیرا این کار موجب می شود مایعات در صورت و بینی فرد تجمع یافته و در نتیجه میزان ورم بینی تشدید گردد.
همچنین شایان ذکر است که انجام فعالیت های ورزشی سنگین در روزهای ابتدایی پس از رینوپلاستی ، سبب افزایش فشار خون شده و ریسک لخته شدن خون و خونریزی بینی را تشدید می کند.
از این رو ورزشکاران باید به این مسئله دقت کافی داشته باشند و تا قبل از آن که زخم های ناشی از جراحی ترمیم نشده و اسکلت بینی تا حد کافی استحکام نیافته است ، ورزش را آغاز نکنند ؛ چرا که در صورت آغاز ورزش زودهنگام پس از رینوپلاستی ، احتمال دفرمیتی بینی و آسیب پذیری آن تشدید می گردد.
زمان مناسب برای شروع ورزش بعد از عمل بینی
انجام همه فعالیت های ورزشی حتی ورزش های سبک در هفته اول بعد از جراحی بینی ، کاملا ممنوع است و در این مدت باید به خوبی استراحت کنید.
انجام فعالیت های ورزشی سبک و بدون نیاز به استفاده از وزنه ؛ مثل پیاده روی ، از هفته دوم پس از رینوپلاستی ممنوعیتی ندارد.
برای از سرگیری فعالیت های سنگین ، بهتر است حداقل یک ماه بعد از جراحی بینی صبر کنید ؛ اما نباید به یکباره به بدن خود فشار زیادی وارد آورید و ورزش را با وزنه های سبک آغاز نمایید.
انجام ورزش های قدرتی ، از 6 ماه بعد از رینوپلاستی بلامانع است و می توانید این دست از فعالیت های بدنی را شروع کنید.
برای آغاز ورزش های تهاجمی و پرتنش نظیر بوکس و به طور کلی ورزش های رزمی مثل کشتی ، تکواندو و غیره ؛ عموما توصیه می شود یک سال صبر کنید.
چنانچه زودتر از بازه های زمانی توصیه شده ، نسبت به شروع فعالیت های ورزشی اقدام گردد ؛ ریسک آسیب دیدگی بینی و تغییر نتیجه بینی افزایش خواهد یافت.
آیا می توان هنگام انجام حرکات ورزشی ، به بینی چسب زد؟
در روز های ابتدایی بعد از عمل بینی ، انجام فعالیت های بدنی سبب می شود که گردش جریان خون شما افزایش یافته و در نتیجه میزان تورم بینی تشدید شده و احساس نبض زدن در بینی کنید. این اتفاق ، از عوارض طبیعی بعد از رینوپلاستی می باشد و جای نگرانی ندارد.
حال با توجه به این که فعالیت های ورزشی موجب ازدیاد فشار به بینی می شود ، توصیه می گردد در هنگام ورزش بعد از عمل بینی حتما به بینی خودتان چسب بزنید.
لازم به ذکر است که چسب زدن به بینی ، از ساختار جدید بینی محافظت به عمل آورده و از وارد آمدن فشار مضاعف به بینی نیز جلوگیری می کند.