پی آر اف مو راهکاری موثر در راستای بهبود روند رشد مو و پیشگیری از ریزش موها به حساب می آید. در این روش با تزریق پی آر اف که شامل گلبول های سفید ، پلاکت های خون و نیز سلول های بنیادی می باشد ؛ تولید کلاژن در پوست سر تحریک شده و بدین ترتیب پروسه رشد موها تسریع می گردد. اگر دچار ریزش مو هستید می توانید با استفاده از این روش ، به درمان قطعی ریزش موهای سر خود اقدام نمایید. در این مقاله دکتر سهیلا رشیدی مهر بهترین متخصص پی آر اف موی سر در دزفول ؛ درباره این مقوله به اجمال صحبت کرده اند ، برای افزایش اطلاعات خود در این باره ، توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه بفرمایید.
تفاوت پی آر پی و پی آر اف مو چیست؟
لازم به ذکر است که پی آر پی نیز یکی از تکنیک هایی است که برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد ، تفاوت آن با پی آر اف مو در این است که پی آر اف در قیاس با پی آر پی ، از فاکتورهای درمانی بیشتری برخوردار است و همچنین خاصیت ترمیم کنندگی آن نیز به مراتب بیشتر از پی آر پی می باشد.
از دیگر تفاوت های این دو روش باید به طبیعی بودن روش پی آر اف اشاره داشت. توجه داشته باشید که در روش پی آر پی ، ماده رقیق کننده یا اصطلاحا ضدانعقاد به خون افزوده می شود ؛ این در حالی است که در روش پی آر اف هیچ نوع ماده ای به خون اضافه نمی شود ، لذا این روش یعنی پی آر اف برای افرادی که خواهان استفاده از روش های طبیعی و در عین حال کم تهاحمی جهت درمان ریزش مو هستند ، گزینه مناسبی محسوب می شود.
پی آر اف چگونه تهیه می شود؟
پروسه تهیه پی آر اف دقیقا مشابه تهیه پی آر پی می باشد ، با این تفاوت که در این روش هیچ ماده ضدانعقادی به خون افزوده نمی شود. همچنین سرعت سانتریفیوژ و مدت زمان آن نیز در روش پی آر اف نسبت به روش پی آر پی کم تر است ، لذا در این روش سلول های سالم بیشتری حاصل می گردد. با توجه به موارد یاد شده باید اشاره داشت که بازسازی و ترمیم فولیکول های مو در روش پی آر اف بیشتر از روش پی آر پی می باشد.
البته ذکر این نکته در این جا بسیار حائز اهمیت است که به خاطر عدم برخورداری پی آر اف از خاصبت ضدانعقادی ، ریسک لخته شدن آن بالا است ؛ بنابراین باید خیلی سریع و نهایتا در مدت 10 دقیقه به پوست سر تزریق گردد.
چه افرادی کاندید مناسبی برای تزریق پی آر اف نیستند؟
- بیماران مبتلا به سرطان
- افرادی که تحت شیمی درمانی هستند.
- افراد سیگاری که قادر به ترک سیگار نمی باشند.
اقدامات قبل از تزریق پی آر اف مو
قبل از تزریق پی آر اف به موی سر می بایست اقدامات زیر را مد نظر قرار داده و به آن ها پایبند باشید :
- از یک هفته قبل از تزریق ، نوشیدنی الکلی مصرف نکنید.
- مصرف هر گونه محصولات اسیدی لایه بردار از جمله رتینول ، منجر به تحریک بیش از اندازه پوست می شود ؛ بنابراین توصیه می شود از 72 ساعت قبل از تزریق پی آر اف تا 72 ساعت بعد از آن ، از مصرف این موارد بپرهیزید.
- مصرف برخی داروها اعم از قرص روغن ماهی ، ویتامین E و امگا 3 از این حیث که در زمان خونگیری انعقاد ممکن است مشکل ایجاد کنند ؛ از 72 ساعت قبل از تزریق تا 24 ساعت بعد از آن ممنوع می باشد.
- از خشک شدن و بی آب شدن بدن (دهیدراته شدن بدن) جلوگیری نمایید. هیدراته بودن بدن سبب جذب بهتر پی آر اف شده و بدین ترتیب نتایج رضایت بخشی برای شما به ارمغان خواهد آورد. لذا توصیه می شود آب به میزان زیاد بنوشید.
- از دو هفته تا نهایتا 1 ماه قبل از تزریق پی آر اف ، مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی همچون بروفن و آسپرین کاملا ممنوع می باشد.
نتیجه پی آر اف مو چه زمانی مشخص می شود؟
نتایج حاصل از تزریق پی آر اف موی سر ، از دو روز پس از تزریق به وضوح قابل رویت است. شایان ذکر است که این روش ماندگاری بالایی داشته و همچنین اثربخشی آن نیز بسیار چشمگیر است.
مراقبت های بعد از پی آر اف موی سر
افرادی که به تازگی پی آر اف مو انجام داده اند باید از دستورالعمل های مراقبتی توصیه شده توسط جراح خود تبعیت کنند ، تا به این ترتیب حصول نتایج ایده آل را برای خود امکان پذیر سازند. این مراقبت ها از قرار ذیل می باشند :
- این افراد باید از مصرف قرض های ضدالتهابی خودداری نمایند.
- قرار دادن کمپرس یخ بر روی موضع درمان تا 48 ساعت پس از تزریق پی آر اف ، بسیار توصیه می شود.
- در صورت احساس درد ، باید با پزشک خود مشورت کنید ؛ در عمده موارد برای کنترل درد ناشی از تزریق پی آر اف ، استامینوفن تجویز می شود.
- تا 24 ساعت بعد از پی آر اف ، دقت داشته باشید که نباید فعالیت های فیزیکی سنگین یا مسافرت هوایی داشته باشید.