نکروز بعد از جراحی بینی + هر آنچه لازم است بدانید

نکروز بعد از جراحی بینی از جمله عوارض نادر این جراحی محسوب می شود که مقصود از آن در واقع این است که بافت ها یا سلول های بینی دستخوش مرگ غیرطبیعی شده باشند. در صورت وقوع این عارضه ؛ بافت بینی به دلیل عدم دریافت اکسیژن کافی ، به رنگ تیره و معمولا به رنگ سیاه در خواهد آمد ؛ در حقیقت سیاه شدن پوست بینی از علائم اولیه نکروز بینی می باشد. نرسیدن اکسیژن مناسب به بافت بینی به طور معمول ؛ به دنبال عواملی اعم از آسیب دیدگی بینی ، اختلال خونرسانی و التهاب و عفونت اتفاق خواهد افتاد. در هر حال عامل ایجاد کننده این مسئله هر چه که باشد ، مانع خواهد شد که سلول های آسیب دیده به حالت اولیه خود بازگردند ؛ از این رو در صورت وقوع نکروز بینی باید سریعا به جراح بینی مراجعه کنید تا با ترمیم یا درمان بافت های مرده ، از پیدایش مشکلات و تبعات جدی تر پیشگیری گردد. برای کسب اطلاعات مفیدتر درباره نکروز پس از عمل بینی و راهکارهای درمان آن ، خواندن مقاله حاضر را از دست ندهید.

 

نکروز بعد از جراحی بینی

 

درباره نکروز بعد از جراحی بینی چه می دانید؟

افرادی که قصد انجام عمل بینی دارند و در این خصوص تحقیقات کافی انجام داده اند ، به احتمال زیاد اسم نکروز پس از عمل بینی به گوش شان خورده است. در این صورت چنانچه شما هم جزو افرادی هستید که درباره این عارضه شنیده اید و می خواهید بدانید نکروز بینی چیست؟ پیشنهاد می کنیم حتما مقاله پیش رو را تا انتها مطالعه بفرمایید.

در پاسخ به این سوال که نکروز پس از جراحی بینی به چه معناست؟ باید بگوییم که به طور کلی نکروز به منزله مرگ بافت یا پوست می باشد که در صورت رخ دادن ، منجر به بروز اختلال در خونرسانی به بافت یا پوست در ناحیه ای که جراحی یا عمل بر روی آن صورت پذیرفته می شود و به این ترتیب سبب تیرگی رنگ پوست در آن ناحیه شده و معمولا سیاه شدن رنگ پوست در آن بخش را به دنبال خواهد داشت.

خوشبختانه با تشخیص به موقع این نکروز بینی و درمان بهنگام آن ، می توان از بروز پیامدهای ناگوار ناشی از آن پیشگیری به عمل آورد.

از این رو چنانچه افراد در صورت مشاهده علائم این بیماری ، به آن بی توجهی نموده و به موقع نسبت به تشخیص و درمان آن اقدام نکنند ؛ ریسک این که به عفونت دچار شوند بسیار زیاد بوده و غالبا برای درمان آن ، ناچار به انجام جراحی ترمیمی یا در موارد معدودی ملزم به پیوند بافت خواهند شد.

با توجه به نکات فوق الذکر ، باید اشاره داشت که زیباجویان متقاضی رینوپلاستی جهت پیشگیری از نکروز پس از عمل بینی ؛ در قدم اول باید به یک جراح بینی حاذق و کارآزموده مراجعه کنند.

یک جراح خوب بینی ، به همه تکنیک های رینوپلاستی اشراف داشته و می تواند این جراحی را به بهترین نحو ممکن به انجام برساند ؛ لذا توصیه می شود برای انجام جراحی بینی که یک جراحی پیچیده و ظریف است حتما به یک جراح مجرب و متبحر مراجعه فرمایید.

در این جا ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که علاوه بر مهارت جراح ؛ توجه به مراقبت های بعد از عمل بینی نیز در پیشگیری از بروز عوارض این جراحی اعم از نکروز بینی تاثیر قابل توجهی دارد. بنابراین زیباجویانی که عمل رینوپلاستی انجام داده اند ، باید نسبت به رعایت نکات مراقبتی این جراحی که پزشک آن ها را طی لیستی در اختیارشان قرار می دهد ؛ پایبند بوده و آن ها را به درستی به کار گیرند.

علت بروز نکروز بینی چیست؟

نکروز بعد از جراحی بینی یکی از نگرانی های افرادی است که قصد انجام این جراحی را دارند ، اما همان طور که پیشتر گفتیم در صورت مراجعه به بهترین جراح بینی و نیز رعایت پروتکل های مراقبتی پس از عمل ، دیگر نیاز نیست نگران بروز این عارضه و دیگر عوارض رینوپلاستی باشید. طبیعتا می پرسید چه عللی موجب بروز نکروز بینی می شوند؟ در این بخش از مقاله به پاسخ این سوال پرداخته ایم و علل ایجاد کننده نکروز پس از عمل بینی را شرح داده ایم ، این موارد عبارتند از :

  • وارد آمدن فشار شدید بر روی پوست بینی (از طریق گچ یا چسب بینی)
  • آسیب دیدگی عروق خونی حین جراحی
  • استعمال دخانیات و عدم قطع آن پیش از رینوپلاستی
  • ابتلا به بیماری های خاص از قبیل اختلالات قلبی – عروقی ، دیابت و غیره
  • دستکاری بیش از حد بافت های بینی طی پروسه جراحی
  • مصرف داروی راکوتان قبل از عمل

روش های درمان نکروز بینی

برای درمان نکروز بینی ، راهکارهای مختلفی وجود دارد ؛ که روش درمانی مناسب ، بستگی به شدت آسیب دیدگی بافت بینی و درجه نکروز دارد. از این رو راهکار درمان ، در هر فردی متفاوت خواهد بود و تشخیص این موضوع در صلاحیت جراح بینی می باشد.

از منظر دکتر سهیلا رشیدی مهر باتجربه ترین و بهترین جراح بینی دزفول ؛ مهم ترین راه های درمان نکروز بینی از قرار ذیل می باشند :

دارو درمانی

در موارد جزئی استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و گاها در صورت صلاحدید جراح ، مصرف داروهایی که موجب بهبود جریان خون می شوند ؛ کارساز بوده و می توان به کمک آن ها نکروز بینی را درمان نمود.

چنانچه دارودرمانی برای درمان این عارضه نوصیه شده باشد ؛ افراد می توانند با مصرف داروهای تجویز شده از سوی جراح ، از پیشروی عفونت جلوگیری کرده و زخم های جراحی را در بازه زمانی کوتاه تری ترمیم کنند.

برداشت بافت های مرده

در برخی موارد که نکروز شدت یافته باشد و بخش بیشتری از بینی را درگیر کرده باشد ، جراح برای درمان نکروز اقدام به برداشت بافت های نکروز شده از روی بینی خواهد نمود. با این کار ، زمینه لازم جهت ترمیم بینی فراهم خواهد شد.

پیوند گرافت یا پوست

پزشک در موارد شدید ؛ به منظور ترمیم بافت های مرده و آسیب دیده ، با استفاده از پیوند بافت یا گرافت اقدام به بازسازی و درمان نکروز بینی خواهد نمود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها