حمام بعد از عمل بینی و این که چه زمانی بعد از رینوپلاستی می توان با اطمینان خاطر دوش گرفت ، از جمله رایج ترین نگرانی های زیباجویان می باشد. اگر به تازگی جراحی بینی را پشت سر گذاشته اید یا قصد انجام آن را دارید و می خواهید بدانید از چند وقت بعد از عمل مجاز به استحمام هستید؟ و حمام کردن بعد از عمل بینی به چه شکل باید باشد؟ در این مقاله پاسخ تمامی این پرسش ها داده شده است ، توصیه می کنیم آن را تا انتها مطالعه بفرمایید.
چند روز بعد از عمل بینی می توان دوش گرفت؟
به خاطر تغییراتی که طی جراحی بینی ، بر روی غضروف و استخوان بینی اعمال می شود ؛ ساختار بینی در طول هفته های ابتدایی پس از عمل بسیار آسیب پذیر می شوند ، از این رو مراقبت بعد از عمل بینی امری بسیار حائز اهمیت است و حتما باید مورد توجه قرار گیرد.
یکی از مهم ترین دستورالعمل های مراقبتی پس از رینوپلاستی که شدیدا باید به آن توجه کرد ، نحوه صحیح دوش گرفتن بعد از جراحی بینی می باشد.
طبق نظر جراحان بینی ، دوش گرفتن در روز اول بعد از عمل بینی اکیدا ممنوع است ؛ ضمنا برای حمام کردن در روزهای بعدی نیز باید از نکات مراقبتی که پزشک توصیه می کند تبعیت کنید.
توجه داشته باشید که به طور کلی طی هفته اول بعد از عمل بینی و تا زمانی که اسپلینت بر روی بینی قرار دارد بهتر است از دوش گرفتن خودداری کنید ، چرا که اسپلینت بینی نباید خیس یا مرطوب شود.
حال آن که چنانچه در این مدت نیاز به استحمام داشتید می توانید صرفا بدن خود را بشویید ، اما دقت داشته باشید که آب به هیچ عنوان نباید با بینی شما تماس داشته باشد ؛ لذا از شستن صورت اجتناب بفرمایید.
چرا نباید گچ بینی خیس شود؟
دکتر سهیلا رشیدی مهر بهترین جراح بینی دزفول در این باره چنین عنوان داشتند که :
اجتناب از خیس شدن اسپلینت در زمان حمام بعد از عمل بینی ، امری بسیار ضروری می باشد ؛ زیرا به طور کلی اسپلینت (گچ بینی) به منظور حمایت از فرم جدید بینی بر روی بینی شما قرار داده می شود و باید مادامی که بر روی آن قرار دارد خشک نگه داشته شود. لازم به ذکر است که خیس یا مرطوب شدن گچ بینی ، می تواند عملکرد آن را مختل کرده و در نتیجه بر ماحصل جراحی تاثیر سوء و منفی بگذارد. اگر نگران خیس شدن گچ بینی در هنگام استحمام هستید ، می توانید از راهکارهایی نظیر پوشش های محافظ که برای محافظت از گچ یا آتل بینی وجود دارند استفاده کنید یا به طور کلی تا زمان توصیه شده از تماس مستقیم با آب خودداری نمایید.
برای رزرو وقت فوری از دکتر رشیدی مهر فرم تماس زیر را پر کنید:
روش صحیح استحمام بعد از جراحی بینی
از یک هفته بعد از عمل بینی و پس از برداشتن گچ ، مجاز به استحمام خواهید بود ؛ اما دقت داشته باشید که نباید با آب داغ دوش بگیرید ، بنابراین از آب ولرم متمایل به سرد استفاده کنید.
لازم به ذکر است که آب گرم ، سبب افزایش تورم بینی شده و منجر به ناراحتی و درد در ناحیه بینی و حتی در برخی موارد سبب خونریزی بینی خواهد شد.
پس از گذشت 7 روز از رینوپلاستی ، باز هم باید مراقب تماس آب با بینی باشید و مانع برخورد مستقیم آب به بینی شوید. از روز هفتم به بعد می توانید صورت خود را بشویید اما باید دقت داشته باشید که آب حتما ولرم باشد و فشاری هنگام شستشو به بینی وارد نشود.
جهت شستشوی موها بهتر است از یک فرد دیگر کمک بگیرید ، چرا که نباید به روش معمول موهای خود را بشویید. بعد از رینوپلاستی به منظور شستن موها از روش های متداول در آرایشگاه ها باید پیروی کنید ، بدین صورت که بر روی یک صندلی کوتاه بنشینید سپس سر خود را به عقب خم کنید و موها را از پشت سر شسته و آب کشی کنید.
دقت داشته باشید که در هنگام شستن موها به هیچ وجه نباید سر خود را به سمت جلو خم کنید ، زیرا این کار به بینی فشار وارد آورده و می تواند منجر به خونریزی بینی شود.
برای شستشوی نواحی گردن به پایین محدودیت خاصی وجود ندارد ، اما بهتر است از دوش های دستی که به راحتی می توان با آن مسیر آب را هدایت کرد ، استفاده کنید تا بدین ترتیب احتمال برخورد آب با بینی به حداقل برسد.
ضمنا ناگفته نماند که زمان استحمام را نباید طولانی کنید ، زیرا رطوبت بیش از حد می تواند سبب بروز عفونت در بینی شده و بیمار را در معرض مخاطرات جدی قرار دهد.
بعد از جراحی بینی چگونه صورتمان را بشوییم؟
همان طور که در طول مقاله اشاره داشتیم ، شستن بدن (گردن به پایین) از روز دوم پس از رینوپلاستی مجاز است ؛ اما شستشوی صورت تا یک هفته بعد از عمل ممنوع است ، البته بسته به شرایط فردی بیمار ممکن است این زمان در هر فردی با دیگری متفاوت باشد.
عموما بعد از یک هفته امکان شستن صورت وجود خواهد داشت ؛ البته باید دقت داشته باشید که از آب سرد یا داغ استفاده نشود. شما برای شستن صورت فقط مجاز به استفاده از آب ولرم می باشید و نباید حین شستشوی صورت فشاری به بینی وارد آورید ، زیرا این کار می تواند روند ترمیم بافت های بینی را مختل کند.
دقت داشته باشید که نباید از صابون ها یا پاک کننده های قلیایی برای شستشوی صورت خود استفاده کنید ، چرا که این محصولات ممکن است سبب تحریک پوست شده و پروسه بهبودی را با اختلال روبرو کنند.
استفاده از پاک کننده های ملایم بدون اسانس ، می تواند گزینه مناسبی برای شستن صورت و نواحی اطراف بینی باشد ؛ البته مشروط به این که فشاری به بینی وارد نیاید.
پس از شستن صورت ، حتما به کمک یک حوله یا پارچه لطیف و تمیز به آرامی بینی خود را خشک نمایید ؛ زیرا خشک کردن صورت پس از استحمام امری ضروری است.
سخن آخر
معمولا افرادی که عادت به استحمام روزانه دارند ، وقتی تصمیم به انجام عمل بینی می گیرند همواره درباره چگونگی دوش گرفتن بعد از عمل بینی سوالات متعددی می پرسند. در پاسخ به این افراد باید بگوییم از آن جا که طی فرآیند رینوپلاستی ، برش هایی روی بافت های بینی ایجاد می شود و در نتیجه زخم هایی در بخش داخلی بینی پدید می آید ؛ دوش گرفتن پس از این عمل جراحی باید کاملا محتاطانه و مطابق دستورالعمل های ارائه شده توسط جراح انجام گیرد تا خطراتی اعم از عفونت و غیره متوجه بیمار نشده و نتیجه جراحی نیز تحت الشعاع قرار نگیرد.