پولیپ بینی + روش های جلوگیری و درمان

اگر با مشکل انسداد حفره های بینی ، آبریزش بینی و علائمی شبیه به سرماخوردگی به صورت مداوم دچار هستید ، ممکن است به عارضه پولیپ بینی دچار باشید.  پولیپ ، توده های خوش خیمی است که در داخل حفره بینی شروع به رشد کرده و در عملکرد تنفسی افراد اختلال ایجاد می کند و می تواند منجر به بروز عفونت ، درد ، تنگی نفس و سرفه شود. اگر اطلاعات کافی در این خصوص ندارید و علائم و نشانه هایی شبیه به آلرژی و سرماخوردگی به صورت مداوم دارید ، مطالعه این مقاله از دکتر سهیلا رشیدی مهر ، جراح بینی دزفول را از دست ندهید ، خوشبختانه این عارضه با روش هایی مثل دارو درمانی یا جراحی بینی در دزفول قابل برطرف شدن است.

پولیپ بینی - دکتر سهیلا رشیدی مهر

با علائم و نشانه های پولیپ بینی آشنا شوید !

پولیپ عارضه ای است که به صورت غیر طبیعی در قسمت غشاء بینی شروع به رشد می کند و می تواند بر جریان هوا و عملکرد تنفسی افراد تاثیر بگذارد. این رشد اغلب در قسمت های داخل بینی و در حفره ها شکل می گیرد و معمولا در هر دو حفره دیده می شود. در ادامه به مهم ترین علائم و نشانه های پولیپ بینی اشاره شده است :

انسداد حفره های بینی : همانطور که پیش از این نیز بیان شد ، رشد پولیپ در حفره های بینی منجر به انسداد مجاری تنفسی می شود و مشکلاتی را در نفس کشیدن افراد ایجاد می کند. این عارضه می تواند مشکلات جدی برای بیماران ایجاد نماید ، به همین دلیل لازم است جهت رفع این موضوع و تشخیص دقیق به متخصص و جراح بینی مراجعه نمایید.

تنگی نفس : معمولا افرادی که به مشکل پولیپ بینی دچار هستند ، در هنگام فعالیت های بدنی مثل ورزش کردن ، بالا رفتن از پله ها و هر نوع فعالیت فیزیکی دیگر به تنگی و اختلال در تنفس رو به رو می شوند.

احساس خستگی : از انجایی که به دلیل وجود پولیپ ، نفس کشیدن از راه بینی سخت و دشوار است ، این عارضه موجب می شود تا اکسیژن کافی به مغز نرسیده و این موضوع سبب بی حالی و احساس خستگی مداوم در افراد شود.

سرفه : پولیپ بینی می تواند با تحریک مجاری تنفسی موجب سرفه شود. معمولا بیشتر افرادی که به این عارضه دچار هستند ، در طول شب به سرفه های شدیدی دچار می شوند.

تغییر بو و ذائقه : این عارضه می تواند در احساس بو و طعم مواد غذایی تاثیر داشته باشد که امری بسیار ناخوشایند است.

آپنه خواب : از دیگر علائم و نشانه های پولیپ در بینی به احساس خفگی در خواب یا آپنه خواب می توان اشاره نمود که در کیفیت خواب افراد تاثیر داشته و منجر به بیدار شدن مکرر بیماران در طول شب می شود.

عفونت های مکرر تنفسی : پولیپ به تنهایی منجر به بروز عفونت در مسیر تنفسی نمی شود اما با مسدود کردن مخاط و ترشحات اضافی در بافت بینی به مرور منجر به بروز افزایش عفونت های تنفسی در افراد می شود.

آسم : به صورت کلی افرادی که به بیماری آسم دچار هستند ، بیشتر مستعد ابتلا به پولیپ بینی هستند. متاسفانه این عارضه با اختلال در تنفس افراد موجب تشدید علائم و نشانه های آسم می شود.

از دیگر علائم و نشانه های پولیپ بینی به مواردی مثل ترشحات بسیار زیاد بینی ، سردردهای مزمن ، گرفتگی های دائمی بینی ، صدای تو دماغی ، جمع شدن ترشحات پشت حلق ، سردردهای مزمن و همچنین خروپف های شبانه اشاره نمود.

روش های درمان پولیپ بینی

پولیپ بینی از جمله عارضه های شایع در میان افراد است که اختلالات و مشکلات تنفسی جدی برای بیمار ایجاد می کند. اگر به صورت مداوم با آبریزش بینی ، عطسه ، انسداد بینی و غیره رو به رو هستید ، ممکن است شما نیز به این عارضه دچار باشید ؛ به همین علت توصیه ما به شما این است در قدم اول برای تشخیص این مشکل به یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب در شهر خود مراجعه نمایید تا بعد از بررسی و انجام معاینات لازم ، بهترین شیوه درمان برای شما در نظر گرفته شود.

دقت داشته باشید که اگر علائم و نشانه های شما خفیف باشد و در همان مراحل اولیه رشد پولیپ به پزشک مراجعه نمایید ، می توان به کمک داروهای ضد التهاب و آنتی هیستامین تا حد زیادی این عارضه را کنترل و درمان نمود. این گروه از داروها به کاهش التهاب و تورم پولیپ به کاهش علائم کمک می کند. در شرایطی که دارو درمانی برای رفع این مشکل موثر واقع نشود ، ممکن است پزشک روش های درمانی دیگر را پیشنهاد نماید. آخرین و قطعی ترین راه برای درمان این مشکل ؛ جراحی پولیپ بینی در دزفول با بهترین جراح بینی است که با متدهای درمانی متفاوتی قابل اجرا است. در ادامه با انواع روش های درمان پولیپ بینی آشنا خواهیم شد.

قطره و داروهای استروئیدی

در صورتی که بعد از انجام معاینات و بررسی های لازم مشخص شود که به عارضه پولیپ بینی دچار هستید ، در قدم اول برای رفع این مشکل ؛ قطره و داروهای استروئیدی تجویز خواهد شد که در بسیاری از موارد کمک کننده است و بیمار را از سایر روش های درمانی مثل جراحی بی نیاز می کند. همچنین مصرف این داروها از شدت پولیپ بینی و علائم آن جلوگیری می کند.

نکته بسیار مهمی که در این روش درمانی باید به آن توجه داشته باشید این است که مصرف این داروها بسیار حساس بوده به همین دلیل باید حتما با تجویز و مشورت پزشک مصرف شوند ؛ در غیر اینصورت می تواند منجر به مشکلات جدی مثل سردرد و خونریزی در افراد شود. همچنین محدودیت هایی برای طول دوره درمان و مصرف این داروها توسط پزشک در نظر گرفته می شود که باید نسبت به این موضوع آگاه باشید.

ضد قارچ ها

در شرایطی که داروهای استروئیدی برای رفع پولیپ بینی موثر واقع نشود ، پزشک ممکن است مصرف داروهای ضد قارچ را برای افرادی که به اختلالات باکتریایی و الرژی های قارچی دچار هستند ، پیشنهاد دهد.

جراحی پولیپکتومی

آخرین راه برای درمان این عارضه ، جراحی پولیپ بینی با بهترین جراح بینی دزفول است که در اصطلاح پزشکی از آن با نام جراحی پولیپکتومی یاد می شود. در صورتی که سایر روش های تجویز شده تاثیری در بهبود این مشکل نداشته باشد ، جراح بینی ، آخرین گزینه یعنی جراحی را به شما پیشنهاد می کند. امروزه این جراحی به کمک روش آندوسکوپی انجام می شود که تکنیکی غیر تهاجمی و ایمن است. در این روش نیازی به ایجاد برش جراحی نیست و پزشک از طریق لوله آندوسکوپ و از مسیر حفره های بینی می تواند پولیپ های رشد یافته را خارج نماید. نتیجه درمانی حاصل از این روش سریع بوده و بیمار پس از جراحی تا مدتی نیاز به رعایت مراقبت های خاص دارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها