جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول از جمله روش های موثر در تشخیص و درمان بیماری ها به شمار می آید. به کمک این پروسه بسیاری از اختلالات و مشکلات مربوط به مجرای بینی و دهانه سینوس قابل برطرف شدن است. در این تکنیک از جراحی بینی در دزفول نیازی به ایجاد برش و بخیه نیست و می توان آن را فرآیندی سرپایی و کم تهاجم در نظر گرفت. اگر می خواهید اطلاعات کافی در خصوص آندوسکوپی سینوس داشته باشید ، مطالعه این مقاله از دکتر سهیلا رشیدی مهر ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی دزفول را از دست ندهید. اگر به ناهنجاری های مخاطی و بینی دچار هستید ، توصیه می شود مطالعه این مطلب را از دست ندهید در ادامه اهداف و نحوه انجام این جراحی به صورت کامل برای شما عزیزان شرح داده شده است.
سینوس ها
به مجموعه ای از حفره ها در اطراف بینی سینوس گفته می شود. البته جالب است بدانید که حفره های سینوس در پشت پیشانی و چشم ها نیز وجود خواهند داشت ، که در برخی افراد هشت حفره سینوس وجود دارد. در برخی موارد ممکن است این دسته از حفره ها با مشکلاتی همچون پولیپ ، عفونت و غیره رو به رو شوند که تمامی این موارد مشکلات تنفسی را به وجود خواهد آورد ، که بهترین روش درمان آن ها جراحی سینوس می باشد تا تنفس بهتر برای افراد باز گردد.
اهداف اصلی عمل آندوسکوپی بینی و سینوس
معمولا از این پروسه در جهت اصلاح مجرا و مسیر تنفسی برای رفع ضایعه پاتولوژی یا موردی در بینی استفاده می شود. به عنوان مثال به کمک این فرآیند می توان ترشحات مژک های داخل بینی را رفع و اصلاح نمود ؛ البته لازم به ذکر است که موارد این چنینی اهداف اصلی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول با دکتر رشیدی مهر نیست و از اهداف ثانویه آن به شمار می آید. در مواردی که مسیر مجرای تنفسی یا دهانه سینوس مسدود شده باشد یا به دلیل چسبندگی ، انحراف یا وجود ضایعه ای در بینی انسداد و اختلالی ایجاد شده باشد ، به کمک جراحی آندوسکوپیک می توان به راحتی مشکلات آناتومیک را برطرف کرد. امروزه از آندوسکوپ های پیشرفته با دقت بالا و بزرگ نمایی خوبی استفاده می شود و همین موضوع ریسک خطرات این پروسه را کاهش داده و موجب شده است تا این روش درمانی کاملا ایمن و کم تهاجم در نظر گرفته شود.
جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس چگونه انجام می شود ؟
ممکن است زمانی که صحبت از جراحی می شود ، بسیاری از افراد به فکر برش های بزرگ ، خونریزی شدید و بخیه های جراحی بیفتند ؛ در حالی که این موضوع در جراحی آندوسکوپی صحت نداشته و در این روش هیچ خبری از برش و بخیه نیست و تمامی اصلاحات لازم از طریق حفره های بینی به کمک لوله آندوسکوپ انجام می شود. این لوله بسیار باریک است و در انتهای آن یک دوربین کوچک اما قوی قرار دارد که به جراح در تشخیص و درمان بیماری ، بدون نیاز به برش کمک می کند. در واقع پزشک به کمک این لوله و دوربین به صورت کامل می تواند به ساختار درونی بینی نفوذ پیدا کرده و هرگونه عارضه ای را تشخیص داده و برطرف نماید.
بعد از مشاهده و بررسی های لازم از طریق لوله آندوسکوپی که از طریق حفره های بینی به مجاری تنفسی و سینوس راه پیدا می کند ، اگر ضایعه ای تشخیص داده شود ، می توان بافت های آسیب دیده را خارج و درمان نمود. زمانی که گرفتگی بینی و سینوس برطرف می شود ، این موضوع به تخلیه ترشحاتی که موجب التهاب شده بود ، کمک می کند و بیمار می تواند تنفس راحتی را از طریق مجرای تنفسی تجربه نماید.
از جمله نکات مثبت جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول با دکتر رشیدی مهر ، جراح بینی دزفول می توان به عدم نیاز به داروی بیهوشی اشاره نمود. در واقع این فرآیند به کمک بی حسی موضعی و داروی آرام بخش قابل انجام است البته در مواردی ممکن است پزشک بیهوشی عمومی را برای انجام این جراحی لازم بداند.
در حالت کلی در قسمت های مختلف صورت 8 سینوس وجود دارد که در هر طرف صورت 4 سینوس قرار گرفته است. عمل آندوسکوپی سینوس بر روی تمامی سینوس های پیشانی ، اسفنوید یا پروانه ای ، اتموئید و ماکسیلاری قابل انجام است. سینوس های اتموئید بین چشم ها ، سینوس های ماکسیلاری در نواحی گونه ها و سینوس پروانه در قسمت مرکزی صورت قرار گرفته است. دقت داشته باشید به دلیل تفاوت هایی که در آناتومی بدن انسان ها وجود دارد ، ممکن است برخی از افراد تمامی این سینوس ها را نداشته باشند.
نکته مهم : دقت داشته باشید که سینوزیت می تواند به تمامی سینوس ها وارد شود.
بزرگ کردن منافذ و کانال تنگ به کمک جراحی آندوسکوپی
به کمک معاینات فیزیکی و سی تی اسکن می توان سینوس های متورم و سینوس هایی که منافذ آن به باز شدن نیاز دارند را تشخیص داد. به کمک جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول تیغه بینی قابل اصلاح است. شاخک های بینی یا توربینت ها وظیفه تصفیه هوا و مرطوب نگه داشتن محیط داخلی بینی را بر عهده دارند ، در صورتی که عارضه و اختلالی ایجاد شود به کمک عمل آندوسکوپیک قابل برطرف شدن است. برای بزرگ کردن منافذ تنگ و کانال ها در تکنولوژی جدید از بالون استفاده می شود که این ابزار را به کمک جراحی سینوس می توان به کار برد.
کاربردهای جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول
- درمان عفونت های شدید که با دارو درمان نمی شوند.
- برطرف کردن نشت ترشحات مغزی به بینی
- رفع عفونت های پشت چشم که ممکن است به مغز سرایت کند.
- خارج کردن پولیپ بینی که سبب اختلال و مسدود شدن مسیر تنفسی از راه بینی شده است.
- برداشتن تومورهای خوش خیم یا بدخیم که در نواحی اطراف حفره های سینوسی تشکیل می شوند.
آمادگی لازم برای جراحی آندوسکوپیک
پیش از این جراحی از بیماران خواسته می شود تا به مدت 7 روز از مصرف داروهایی که سبب رقیق شدن خون می شوند ، خودداری کنند. همچنین لازم است از مصرف ویتامین ها و داروهای گیاهی در طی این مدت پرهیز شود. در صورتی که به بیماری خاصی دچار هستید و لازم است دارو مصرف نمایید حتما این موضوع را از پیش به اطلاع جراح بینی خوب در دزفول دکتر سهیلا رشیدی مهر برسانید.
مزیت های جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس
- بدون خونریزی
- میزان تورم کم
- کم تهاجمی و ایمن
- درد خفیف
- کوتاه بودن مدت زمان انجام
- بدون نیاز به برش خارجی و داخلی
- بدون نیاز به بستری و دوره نقاهت طولانی
- بهبودی سریع و کوتاه
مراقبت های لازم بعد از جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس
- برای کسب موفقیت از نتیجه درمان و کنترل عارضه های جانبی پس از عمل جراحی و همچنین پیشگیری از بروز عوارض جدی و خطرناک لازم است برای مدتی به برخی نکات پزشکی بعد از عمل آندوسکوپی سینوس توجه داشته باشید.
- داروهای خود را به موقع مصرف نمایید.
- با دهان باز عطسه کنید.
- از انجام فعالیت های شدید بعد از جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول خودداری کنید.
- از فرو کردن شی به داخل بینی خودداری کرده و فین نکنید.
- بهتر است در چند شب اول پس از جراحی سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید.
- نکته : کمی درد و خونریزی بعد از این جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی ، طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد با مصرف داروهای تجویز شده توسط دکتر عمل بینی دزفول ، این موضوع قابل کنترل است.
✔ فیلم جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول تحت نظر دکتر رشیدی مهر
چند توصیه مهم بعد از جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس
- به بیمارانی که تحت این عمل آندوسکوپی بینی و سینوس در دزفول قرار گرفته اند توصیه می شود ، محیط بینی خود را مرطوب نگه دارند. این کار موجب رقیق شدن مخاط و خلط شده و به تخلیه راحت آن کمک می کند. که در نهایت این موضوع از تجمع مخاط و بروز عفونت در آینده جلوگیری می کند.
- توصیه می شود از مصرف الکل و دخانیات پرهیز نمایید. سیگار و مشروبات الکلی دوره نقاهت شما را طولانی کرده و منجر به خشک شدن لایه های مخاطی سینوس می شود.
- توصیه می شود از ذرات و مواد حساسیت زا دوری نمایید. حتما در هنگام گردگیری ماسک بزنید و از قرار گرفتن در محیط هایی که گرد و خاک زیادی دارند ، پرهیز نمایید.
- در شیوع فصل آلرژی بهتر است از دستگاه تهویه استفاده کرده و در معرض گرد گل ها قرار نگیرید.
- توصیه می شود برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزای شدید در زمان مناسب واکسن تزریق نمایید.
آیا پروسه درمانی دیگری جهت بهبود عفونت های سینوس وجود دارد؟
در صورتی که شما عزیزان تمایلی به انجام پروسه جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس را ندارید ، می توانید تحت درمان دیگر روش های موجود قرار بگیرید. برای مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد، البته در صورت موثر نبودن آن ها لازم است تا جراحی انجام شود.
- مصرف آنتی بیوتیک ها تحت نظر پزشک
- شست و شو مرتب بینی با استفاده از سرم های مخصوص
- استفاده از اسپری های استروئیدی بینی
- مصرف استروئید های خوراکی
- دارو های موثر در درمان آلرژی
- مصرف آنتی هیستامین ها
پاکسازی حفره های بینی با آندوسپوپی بینی و سینوس
گاهی اوقات ممکن است جراح از پروسه آندوسکوپی بینی و سینوس به منظور پاکسازی حفره های بینی از ترشحات و بقایای جراحی زیبایی رینوپلاستی نیز استفاده کند. بقایای جراحی رینوپلاستی شامل خون و مخاط بینی بوده که سبب بسته شدن بینی و مانع از تنفس راحت افراد می شود. البته بهتر است بدانید که به هنگام خارج کردن ترشحات مخاطی چرکی نیز از این تکنیک استفاده خواهد شد.
نکته: گاهی اوقات برخی کودکان شی های بسیار کوچک را وارد حفره بینی خود می کنند ، در این مواقع حتما با دردسر مواجه خواهند شد ، یکی از کاربرد های این پروسه خارج کردن این دسته از اشیاه می باشد.